Torentje van aubergine en gedroogde ham

geplaatst in: Recept | 0

Ingredienten (voor 4 personen) 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de aubergine in dunne plakken , bestrooi ze met zout en leg ze circa 20 minuten tussen keukenpapier met wat gewicht erop. (zo halen we het vocht uit de aubergines).
  3. Borstel het zout eraf
  4. Leg tussen 2 vellen bakpapier de losse plakjes rauwe ham en droog deze in circa 8 minuten in de oven, zodat ze lekker krokant worden.
  5. Rooster de pijnboompitjes
  6. Plaats de aubergines op een vel bakpapier, bestrijk ze met olijfolie, bestrooi met wat peper en zout en rooster ze circa 20 minuten in de oven.
  7. Doe de tomaatjes in een bakblik, giet hier wat olijfolie overheen en zet ze bij de aubergine in de oven.
  8. Maak de rucola aan met een beetje citroen en olijfolie
  9. Doe op een bord een plakje aubergine, vervolgens wat rucola, tomaatjes, pijnboompitten en een plakje rauwe ham. Herhaal dit een paar keer totdat je een mooi torentje hebt.
  10. Maak de Brut open en genieten maar.

Recept is eerder verschenen in mijn pure keuken 1.

Laat een reactie achter