Tompouce met rood fruit

geplaatst in: Recept | 0

Tompouce met rood fruit

Ingrediënten (voor 6 tompoucen)tompouce-rood-fruit

  • 1 fles Domaine Girardin Doux
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 5 eetlepels suiker
  • 300 gram rood fruit
  • poedersuiker
  • 185 ml water

Voor 250 gram banketbakkersroom

  • 3 eidooiers
  • 65 gram fijne suiker
  • 15 gram maizena
  • 5 gram bloem
  • 225 ml melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 7 gram boter
Bereidingswijze banketbakkersroom
  1. klop de eidooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en romig zijn.
  2. zeef de maizena en bloem erboven en meng goed
  3. doe de melk de rest van de suiker en het vanillestokje in een pan
  4. breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eidooiermengsel.
  5. giet alles over in een schone steelpan en breng al roerend aan de kook. blijf roeren om het mooi glad te krijgen. Laat 2 minuten koken
  6. roer de boter erdoor en laat het afkoelen.
  7. doe het mengsel in een spuitzak en leg het in de koelkast (max 2 dagen houdbaar)

Bereidingswijze tompouce

  1. verwarm de oven voor op 180 graden
  2. bestuif het aanrecht blad met een beetje bloem en rol het bladerdeeg iets dunner
  3. snij de plakken bladerdeeg in 3 gelijke stukken
  4. doe de suiker en het water in een steelpan en laat 5 minuten koken. Haal de pan vervolgens van het vuur
  5. leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de bladerdeeg plakjes. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  6. dek het bladerdeeg af met een laag bakpapier. Leg hierop een andere bakplaat zodat het bladerdeeg niet kan rijzen
  7. bak 6 minuten, verwijder de bakplaat en het bakpapier
  8. bestrijk de bladerdeeg met de eerder gemaakte siroop van suiker en water
  9. bak nogmaals 6 minuten
  10. Pak nu een plakje bladerdeeg, doe hier een laagje banketbakkersroom op, vervolgens een plakje bladerdeeg en het rood fruit.
  11. Serveer hier een koud glas Champagne bij en het is absoluut feest.

Laat een reactie achter