Tartelette champignon & bonenkruid

Posted: augustus 10, 2018 By: Commentaar: 0

10

aug

Tartelette champignon & bonenkruid

Tartelettes zijn lekkere kleine taartjes en in dit geval een hartig taartje. Deze hapjes kunnen uitstekend naast een iets vollere Champagne, probeer hem dan ook eens naast een Pierre Pinard Cuvée de Réserve.

Ingredienten(voor 30 taartbodems)

voor de taartbodems

  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gram boter
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 eierdooiers

Voor de vulling:

  • 3 eieren
  • 9 cl slagroom
  • 25 cl melk
  • zout en peper
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 sjalotjes
  • knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • bosje bonenkruid

Bereidingswijze:

  1. Meng de Parmezaanse kaas met de boter mooi kruimelig
  2. Voeg hier dan de bloem en het zout toe en tenslotte de eidooiers
  3. Kneed met je handen tot een mooi stevig deeg
  4. Rol het tot 2 rollen van 5 cm doorsnede. Wikkel dit in folie en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast
  5. Verwarm de oven voor op 160C.
  6. Haal de deegrollen uit de koelkast en snij de bodems af (tussen 0,5 en 1 cm dik)
  7. Leg bakpapier op de bakplaat en bak hierop de tartelettes in ca 10-15cm
  8. Doe de eieren, room en melk, in een bakje en maak hier een mooi mengsel van.
  9. Snij de sjalotjes, champignons en knoflook fijn
  10. Bak dit in een koekenpan met wat olijfolie. Laat even afkoelen
  11. Voeg vervolgens eiermengsel bij champignons en voeg bonenkruid roe
  12. Giet het mengsel in kleine vormpjes en bak in 15-20 minuten in de oven
  13. Laat alles even afkoelen en stapel vervolgens de vulling op de bodem. Verwarm eventueel nog 5 minuten in de oven vlak voor het serveren.

Eet smakelijk!