Salade eendenborst met vijgen

geplaatst in: Recept | 0
Eendenborst is eigenlijk altijd lekker en met van parmezaanse kaas en vijgen wordt het helemaal smullen. Uiteraard niet de bubbel vergeten.
Ingrediënten (voor 4 personen):
 eend met vijgen
  • 1 fles rosé bubbel
  • 400 g rucola
  • 12 vijgen
  • 12 plakken gerookte eendenborst
  • 50 gr pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel bramenjam
  • peper en zout.

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten op een laag vuur zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Was de vijgen en snijd ze in vieren.

Doe de olie, de azijn en de jam in een kom en klop met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Doe de rucola salade in dit mengsel

Verdeel de sla over de borden.leg de eenbenborst op de salade, leg hier de vijgen bij, strooi er de pijnboompiten over en doe de parmesan flinters overheen.

Open de rosé bubbels (de rose kleur van de rosé Cremant en Champagne komt door de schillen van de pinot noir. Deze druif geeft de smaak van rood fruit en past dus heerlijk bij de bramenjam en vijgen), schenk een glas in en eet smakelijk!

Laat een reactie achter