Runderpoulet in rode wijn

geplaatst in: Recept | 0

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt… zijn ze helemaal gek geworden daar bij de Bubbelsclub? Een stoofpotje van runderpoulet bij Champagne…

Sinds een paar maanden hebben we ook enkele rode wijnen in het assortiment, en een wijn die het hier erg lekker bij doet is de Pinot Noir van Hubert Blumstein, of voor wie wat minder tanine wil de Pinot Noir van Jean Girard. Daarnaast kopen we via Koopeenkoe.nl een gedeelte van koe. In het totale pakket zit ook runderpoulet en dus ga je op zoek naar een lekker recept. Lekker zo voor de koude en natte dagen na kerst als je even geen zin meer hebt in Bubbels. (hè..kan dat?)

Ingrediëntenrunderpoulet

  •  35 g boter
  • 600 g runderpoulet
  • 250 g sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • (versgemalen) peper, zout
  • 3 el tarwebloem
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 2,5 dl rode wijn
  • 1 rundvleesbouillon­tablet
  • 1 laurierblad
Bereidingswijze:
  1. Verhit de boter in een braadpan, bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak het al omscheppend bruin.
  2. Voeg de sjalotten toe en bak ze 5 min. mee.
  3. Strooi de bloem over het vlees en schep alles om.
  4. Voeg de puree, de wijn, 1-1,5 dl heet water (zodat het vlees net onder staat) de bouillontablet en het laurierblad toe en breng alles aan de kook.
  5. Stoof het vlees op en laag vuur in ± 2 uur helemaal gaar. ­
  6. Voeg 25 min. voor het einde van de bereidingstijd 150 g grof gesneden champignons toe.

Lekker met aardappelen of rijst.

Originele recept en foto komen van smulweb.nl

Laat een reactie achter