Route du Champagne en fête 2017

geplaatst in: Algemeen | 0

Het eerste weekend van augustus, wat was het weer een feestje dit jaar. Ook al vonden wij persoonlijk de meeste bubbels van de wijnmakers die meededen in de regio Bar Sur Aube, wat aan de zure kant, het blijft toch geweldig om met een glas rond je nek de verschillende huizen af te struinen. Maar in ons assortiment hebben we dus geen nieuwe huis uit dit gebied toegevoegd.

RDC2017Voor 2017 is het programma ook bekend en dat we willen dan ook zeker even met jullie delen. Op zaterdag 5  en zondag 6 augustus komt er een heel nieuwe regio aan de beurt; de Vallée de la Sarce. Wijnmakers uit de dorpen Channes, Bergelogne-Beauvoir, Bagneux-La-Fosse, Aivrey-Lingey en Balnor-sur-Laignes laten hun bubbels proeven.

Voor € 20 koop je een bonnenboekje, een glas, een houder voor je glas en een alcoholtest (verplicht in Frankrijk) en dan kun je heerlijk gaan proeven. Een Bob op zo’n dag is wel een aanrader.

De Vallée de la Sarce ligt dicht bij de Bourgogne, heel dicht zelfs. Dus na een weekendje Champagne kun je zo doorsteken naar de Crémant de Bourgogne of zelfs even langs Chablis (ook hier hebben we nog wat leuke adresjes).

 

 

Voor wie ook vast 2018 wil gaan plannen, dan vindt het plaats in de Vallée de l’Ource.

Laat een reactie achter