Rode bietengazpacho met zure appel

Posted: juni 13, 2018 By: Commentaar: 0

13

jun

Rode bietengazpacho met zure appel

Omdat we het onszelf niet altijd even makkelijk maken, hierbij een recept dat erg goed heeft uitgepakt bij de laatste bubbelsclubmiddag; de rode bieten gazpacho met zure appel. En waarom niet makkelijk maken denk je…soep en wijn is een moeilijke combinatie omdat beide vloeibaar zijn en bietjes zijn door de “aarde” smaak ook niet altijd even makkelijk te combineren. Maar deze gazpacho naast de Rosé van Hubert Blumstein was een mooie combinatie.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram rode bieten (evt uit pot)
  • 75 ml milde yoghurt
  • 25 ml halfvolle yoghurt
  • 1 granny smith appel
  • Fles gekoelde Hubert Blumstein Rosé

 

Bereidingswijze

  1. Kook de bietjes gaar
  2. Snij de bietjes in stukken en doe dit samen met de 75 ml yoghurt en een beetje water in de blender en maal het fijn tot je een dikke soep hebt.
  3. Snij de appel in kleine reepjes
  4. Doe de soep in een kom of glaasje, doe wat van de halfvolle yoghurt erin druppel en doe de zure appel hierop
  5. Glas rosé inschenken en genieten maar.