Rivierkreeftjes in Champagne saffraan saus

geplaatst in: Recept | 0

Ingrediënten (voor 4 personen)pasta-rivierkreeft

  • 350 gram rivierkreeftjes (gekookt en gepeld)
  • 250 gram verse pasta
  • Snoeptomaatjes
  • 2 sjalotjes
  • 30 cl koksroom
  • 1 zakje saffraan
  • 1 klontje boter
  • 15 cl visbouillon
  • ¼ glas Champagne met volle smaak
  • Peper en zout

 Bereidingswijze

  1. Doe een beetje poedersuiker en de saffraan in een vijzel en maal het fijn
  2. Schil de sjalotjes en hak ze fijn
  3. Doe een klontje boter in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes
  4. Blus dit af met de Champagne en laat de alcohol verdampen
  5. Voeg de visbouillon toe en laat 5 minuten inkoken
  6. Zeef dit vocht in een nieuwe sauspan op halfhoog vuur en voeg de room en fijngemalen saffraan toe
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Doe de snoeptomaatjes in een koekenpan en maak ze warm
  9. Kook de pasta beetgaar
  10. Schep de rivierkreeftjes door de saus
  11. Maak het bord op met wat pasta en schep hier de saus overheen, maak af met de snoeptomaatjes
  12. Schenk er een heerlijk glas Blanc de Noirs van Hugues Godmé bij.

Laat een reactie achter