Millésime 2012

geplaatst in: Algemeen | 0

Ben je het ene moment wat triest omdat de Moyat Jaury Guilbaud 2011 helemaal op is… na dit weekend is dat weer volledig omgezet in een absolute vreugde vanwege de Millésime 2012.

Pas net beschikbaar voor de verkoop, maar wij hebben er al weer een paar weten te bemachtigen…

Hoe is deze Millésime anders dan de 2011? (met name voor de mensen die deze ook kennen)

  • de 2012 heeft 10 maanden langer op zijn gist gelegen (bijna 4! jaar dus)
  • de bubbel is nog wat fijner dan bij de 2011- nu echt een hele mooie delicate bubbel)
  • deze heeft nog meer suiker in de liqueur
  • de 2012 heeft een heel klein bittertje, die absoluut nog erg aangenaam is.

 

Wat is er wel hetzelfde gebleven?

  • zowel de 2011 als de 2012 zijn van 100% Pinot Noir
  • beiden zijn Extra Brut (0-6 gram restsuiker per liter), maar de 2012 is net wat minder.
  • beiden zijn SUPERLEKKER!

 

De foto is inderdaad nog van de 2011, deze wordt snel aangepast.

Laat een reactie achter