Hartige surprise cake van Claudie

Altijd als we in Polisot bij Laurent en Claudie zijn, maakt Claudie weer iets heerlijks voor bij de bubbels. Deze keer delen we graag het recept van Claudie’s hartige surprise cake.

Ingrediënten

  • 1 gekoelde fles Moyat Jaury Guilbaud Millésime 2012
  • 100 gram geraspte Gruyère kaas
  • 125 ml melk
  • 180 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 80 gram olijfolie
  • 3 eieren
  • Zout en peper
  • 150 gram ham (met basilicum)
  • 20 groene olijven gevuld met paprika
  • 3 theelepels kappertjes
  • 60 gram pijnboompitten
  • 60 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160C.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en voeg vervolgens melk, olijfolie, eieren en peper en zout toe. Alles goed mengen totdat een mooie massa ontstaat.
  • Voeg vervolgens de ham, groene olijven, kappertjes, gruyère kaas, pijnboompitten en het amandelschaafsel toe, en meng dit ook goed door elkaar.
  • Vet vervolgens de cakevorm in en doe het mengsel hierin en zet dit ca. 50 minuten in de oven. Kort laten afkoelen alvorens uit de cakevorm te halen.
  • Heerlijk om koud of lauwwarm te eten bij een glas koude Millésime.
     
    (Helaas waren wij vergeten om een foto te maken van het geweldige eindresultaat. De foto bij dit recept is van een hartige cake zonder kappertjes, pijnboompitten en amandel. Wij denken wel dat deze ingrediënten iets wezenlijks toevoegen aan het recept).