Hartige Surprise Cake van Claudie

geplaatst in: Recept | 0

Altijd als we in Polisot bij Laurent en Claudie zijn, maakt Claudie weer iets heerlijks voor bij de bubbels. Deze keer delen we graag het recept van Claudie’s hartige surprise cake

Ingrediënten:

  • 1 gekoelde fles Moyat Jaury Guilbaud Millésime 2012
  • 100 gram geraspte Gruyère kaas
  • 125 ml melk
  • 180 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 80 gram olijfolie
  • 3 eierenCake claudie
  • Zout en peper
  • 150 gram ham (met basilicum)
  • 20 groene olijven gevuld met paprika
  • 3 theelepels kappertjes
  • 60 gram pijnboompitten
  • 60 gram amandelsschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160C.

Meng de bloem met het bakpoeder en voeg vervolgens melk, olijfolie, eieren en peper en zout toe. Alles goed mengen totdat een mooie massa ontstaat.

Voeg vervolgens de ham, groene olijven, kappertjes, gruyere kaas, pijnboompitten en het amandelschaafsel toe, en meng dit ook goed door elkaar.

Vet vervolgens de cakevorm in en doe het mengsel hierin en zet dit ca 50 minuten in de oven. Kort laten afkoelen alvorens uit de cakevorm te halen.

Heerlijk om koud of lauwwarm te eten bij een glas koude Millésime.

 

(Helaas waren wij vergeten om een foto te maken van het geweldige eindresultaat. De foto hierboven is van een hartige cake zonder kappertjes, pijnboompitten en amandel. Wij denken wel dat deze ingrediënten iets wezenlijks toevoegen aan het recept).

Laat een reactie achter