Haantje met morilles

geplaatst in: Recept | 0

Het originele Franse recept vraagt eigenlijk om een kapoen, een gecastreerde haan, maar aangezien dit niet makkelijk terug te zien is, gaan we even uit van een haantje.

Ingrediënten (voor 4 personen):kip morille

  • 1 fles Brut Champagne
  • 60 gram gedroogde morilles (of 600 gram verse)
  • 1 haantje (kip mag uiteraard ook)
  • 20 gram boter
  • 1 gesnipperd uitje
  • 10 cl Champagne
  • 50 cl room
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Laat de gedroogde morilles circa 30 minuten wellen in lauwwarm water. Als je verse morilles gebruikt vergeet dan niet het water een aantal maal te verversen ivm het zand dat achterblijft op de paddestoel. Dep de morilles vervolgens met keukenpapier droog.

Snij de haan in 6 stukken (2 vleugels, 2 poten en 2 filets). Doe de boter in de pan, doe het fijngesnipperde uitje hierbij en bak de haan in 3 tot 4 minuten totdat deze begint te kleuren. Voeg peper, zout en de champagne toe.

 

Zet het vuur hoog en voeg water toe. Doe het deskel op de pan en laat op een zacht vuur 20 minuten garen. Voeg de morilles toe. Voeg de room toe en breng alles gedurende 10 minuten weer aan de kook. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.

Serveer dit heerlijke haantje met wat tagliatelle en uiteraard de rest van de bubbels.. eet smakelijk

Laat een reactie achter