Gegrilde coquilles met schuimige Champagnesaus

Wat kan coquilles nog lekkerder maken? Juist …Champagnesaus!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram coquilles
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 80 milliliter champagne (blanc de blancs of brut met hoog chardonnay gehalte)
  • handje rucola
  • 4 tapasspiesjes

Bereidingswijze

  1. De coquilles met keukenpapier droogdeppen, kruiden met zout en peper en bestrijken met olijfolie.
  2. In een grillpan de coquilles 2-3 minuten bakken tot ze net gaar zijn en mooie bruine strepen hebben.
  3. Aan elk tapasspiesje 2-3 coquilles steken en de spiesjes in kleine rechte glaasjes met op de bodem een toefje rucola zetten.
  4. In een kleine pan met een dikke bodem de eidooiers met de champagne en wat zout en peper op zacht vuur al kloppend met de handmixer of een garde verwarmen tot het een mooi gebonden schuimige saus wordt.
  5. Schep de saus over de coquilles
  6. Nu alleen nog een glas voor jezelf inschenken en genieten maar

Dit recept is eerder verschenen bij fine dining