Gegrilde coquilles met schuimige Champagnesaus

geplaatst in: Recept | 0

coquilles

Wat kan coquilles nog lekkerder maken? Juist …Champagnesaus!

Ingrediënten:

  • 250 gram coquilles
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 80 milliliter champagne (blanc de blanc of brut met hoog chardonnay gehalte)
  • handje rucola
  • 4 tapasspiesjes

Bereidingswijze:
De coquilles met keukenpapier droogdeppen, kruiden met zout en peper en bestrijken met olijfolie.
In een grillpan de coquilles 2-3 minuten bakken tot ze net gaar zijn en mooie bruine strepen hebben.
Aan elk tapasspiesje 2-3 coquilles steken en de spiesjes in kleine rechte glaasjes met op de bodem een toefje rucola zetten.
In een kleine pan met een dikke bodem de eidooiers met de champagne en wat zout en peper op zacht vuur al kloppend met de handmixer of een garde verwarmen tot het een mooi gebonden schuimige saus wordt.
Schep de saus over de coquilles
Bron: © uit fine dining

Serveersuggestie:
Hmmm, die fles champagne is nu al wel open voor het gerecht, maar nog niet leeg. Zou die er maar bij schenken dan. Zonde om te bewaren!

Laat een reactie achter