Huizen

Hubert en Marie-Thérèse Blumstein

Sinds 1971 worden door Hubert en Marie-Thérèse Blumstein heerlijke Elzas wijnen gemaakt, een groot aantal hiervan zijn stille wijnen, maar ze maken ook 5(!) soorten Crémant d’Alsace. Hierbij kiezen zij ervoor om dit niet alleen te doen van de bekende bubbelsdruiven als de Pinot Noir en Chardonnay, maar hebben ze ook een Pinot Blanc en Riesling Brut en een heerlijke Pinot Blanc en Auxerrois Demi-sec. De rosé van Hubert Blumstein is wel een 100% Pinot Noir wijn. Ook hebben we sinds kort enkele stille wijnen in ons assortiment; de Pinot Noir Vieilles Vignes, een witte Cuvée Edelweiss en de Pinot Noir die op eikehout heeft gelegen.

Sinds 1998 zijn de dochters van Hubert en Marie-Thérèse, Nadine en Sylvie in het bedrijf gekomen en zij voeren op dit moment de scepter.

Het wijnhuis ligt in Dambach La Ville, en heeft een proef en verkooplokaal in Scherwiller. Blumstein heeft in totaal 16 hectare, in Epfig (voornamelijk Gewurztraminer), Dambach la Ville, Scherwiller (bekend om zijn Riesling) en in Châtenois.