Courgettesoep met gamba’s

Posted: oktober 5, 2018 By: Commentaar: 0

05

okt

Courgettesoep met gamba’s

Als er iets moeilijk te combineren is met wijn, dan is het wel soep. Echter een dergelijke courgettesoep, daar heb je bijna mes en vork bijna nodig. Lekker met een wijntje? Jazeker, probeer deze eens met de entre deux mers.

Ingredienten: voor 4 personen

  • 12 grote gamba’s (rauw en gepeld)
  • 1 kg courgette, in blokjes
  • 300 g bosui, in stukjes
  • 1,5 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 l warme bouillon (van 2,5 groentebouillonblokjes)
  • 4 el crème fraîche
  • 1 citroen, rasp
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Bak de bosui in ruim olijfolie aan en laat na een paar minuten de courgette en de knoflook meebakken.
  2. Voeg de warme groentebouillon, het laurierblaadje, wat peper en een heel klein beetje nootmuskaat toe.
  3. Kook dit in 25 minuten gaar. Pureer daarna de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
  4. Schep er naar smaak 3 tot 4 eetlepels crème fraîche doorheen.
  5. Bak de gamba’s in wat olijfolie en rijg ze aan een houten prikker. Garneer ze met een snufje zeezout, peper en de citroenrasp.
  6. Schenk over de soep nog wat olijfolie en serveer er wat brood of soepstengels met zeezout en rozemarijn bij.
  7. Eet smakelijk!

Dit recept is eerder verschenen bij visrecepten.nl.