Courgette spaghetti met kabeljauw en tomaat

geplaatst in: Recept | 0

Een gerecht dat zacht is en tegelijk ook wat stevigere elementen heeft, dat is deze courgette spaghetti wel. Wij doen deze daarom naast de Brut Réserve van Hugues Godmé.

 

Ingrediënten (voor 6 personen)courgette spaghetti

  • 2 courgettes
  • 600 gram kabeljauw
  • Creme fraiche
  • Citroen
  • Tomatenpuree (klein blikje)
  • Snoeptomaatjes
  • Peper en zout
  • Aluminium folie
  • rasp

 

Bereidingswijze:

  1. Maak met de rasp lange slierten van de gewassen courgette
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden
  3. Pak de kabeljauw in in een stukje aluminiumfolie en plaats dit in de oven voor ca 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte van het stuk).
  4. Zet een pan op het vuur, zonder olie en bak hier de hele tomaatjes in totdat ze goed warm zijn
  5. Doe 4 eetlepels creme fraiche en een half blikje tomaatpuree bij elkaar in een pan en knijp hier wat citroensap over uit. Warm op, hoeft niet te koken
  6. Haal de kabeljauw uit de oven en deel in 6 stukken.
  7. Doe wat courgette spaghetti op het bord, schep hierover wat van de tomaat –creme fraiche saus, leg het stukje kabeljauw erop en doe er wat tomaatjes rond. Evt nog garneren met een beetje bieslook en eet smakelijk!

 

Laat een reactie achter