Hugues godmeIn Verzenay, net onder Reims ligt het Champagnehuis van Hugues Godmé. Met 7 hectare grond verdeeld over40 percelen in de Grand Cru dorpen Verzy en Verzenay en de Premier Cru dorpen Marmery en Dommange.

Al ruim 40 jaar wordt er bij Hugues Godmé Champagne gemaakt. In 2006 zijn ze gestart met het verbouwen op biologische en biodynamische wijze. Sinds 2013 zijn hun percelen ook officieel gecertificeerd.

Voor hun wijnen maken ze gebruik van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven.

Ook deze maker doet het net allemaal even anders. Voor de eerste vergisting gebruikt hij naast roestvrijstaal ook eikehouten vaten, om een gedeelte van de wijn een rondere smaak mee te geven. Ook maakt hij vaak gebruik van een malo-lactische vergisting, wat de echte zuren in de wijn minder strak te maken.

Voor de dosage zit Hugues Godmé altijd aan de lage kant. Een Brut Nature met 0 gram restsuiker per liter, Brut Réserve met 7 gr/l, Blanc de Blancs met 4 gr/l, de Blanc de Noirs met 3,5 gr/l en de  Millésime 2006 met slechts 5 gr/l. Eerlijke wijnen, die op biologische wijze zijn gemaakt.