Champagne Club Sandwich

geplaatst in: Recept | 0

We kennen allemaal de “gewone”Club Sandwich, maar als je deze Champagne Club Sandwich eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer anders. En als je hier dan een heerlijke Millésime (zoals de Cité des Mails) bij drinkt, is het feest compleet.

Cite des mails Pierre PinardIngrediënten:

  • 4 sneden boerenbrood
  • 1 parelhoenborst
  • 3 plakjes bacon
  • 1 handvol jonge spinazie
  • foie gras (optioneel)
  • radijs
  • grove mosterd
  • peper en zout

Voor de kweepeer chutney :

  • 2 kweeperen
  • 2 elstar appels
  • 1 grote ui
  • 50 gr bruine suiker
  • 10 cl ciderazijn
  • olijfolie
Bereidingswijze:

We beginnen met de chutney van kweepeer. Deze kan uiteraard ook al eerder worden gemaakt en in een weckpot worden bewaard. Karameliseer de suiker met 2-3 soeplepels water. Als deze begint te verkleuren, voeg dan de azijn toe, vervolgens de ui, de kweepeer en appels. Laat dit op een zacht vuur in circa 15 minuten inkoken, wel regelmatig roeren. Voeg als laatste een lepel oplijfolie toe.

 

En dan nu het broodje:

Doe boter en olie in de pan en bak hierin de parelhoenfilet. Haal het uit de pan, voeg peper en zout toe en laat het afkoelen op een bord. De bacon in dezelfde pan 1 minuutje per zijde aanbraden. Leg deze ook apart.

Gaan we verder met de opmaak van het broodje. Doe wat kweepeer chutney op het boerenbrood. Snij de parelhoen in dunne plakken en leg deze hier boven op. Voeg vervolgens de foie gras toe, de radijsjes in plakjes, de jonge spinazie en tenslotte de bacon. Maak dit af met een boterham die met mosterd is ingesmeerd.  Eet smakelij!!

 

 

Laat een reactie achter