8644-domaine-b-girardin-2Champagnes B. Girardin komen uit Mancy in de Vallée de la Marne, wat ten westen ligt van Epernay. Ook bij de familie Girardin worden al een tijd druiven geteeld. Als Bernard Girardin in 1970 besluit om zijn druiven niet meer naar de coöperatie te brengen, maar om hier zelf Champagne van te maken, maken ze de volgende stap.

Vanaf 1991 helpt zijn dochter Sandrine hem met het verbouwen van de druiven en het maken van de heerlijkste bubbels. In 1994 maakt Sandrine haar eerste cuvée; de Vibrato.

De namen van de verschillende soorten Champagnes bij dit Champagnehuis hebben allemaal met muziek te maken, ingegeven door de voorliefde van muziek in het algemeen en Jazz in het bijzonder van Sandrine.

Van dit huis hebben we 2 heerlijke millesime’s in het assortiment; die van 2004 en die van 2007.  Ook maken ze bij dit huis een wijn die je niet veel ziet; een doux. Deze super zoete bubbel met maar liefst 108 gram restsuiker per liter wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar is er toch wel een die het geweldig doet naast foie gras of een zoet dessert.