Rauwe zalm met warme grapefruit

geplaatst in: Recept | 0

Ingredienten (voor 4 personen) 2 grapefruits of pomelo’s 600 gram rauwe zalm olijfolie peper en zout 4 eetlepels zalmeitjes 1 fles Hugues Godmé Blanc de Blancs Bereidingswijze: Verwarm de overn voor op 180 graden Halveer de grapefruits en haal ook … Vervolgd

Gelakte eendenborst met mie

geplaatst in: Recept | 0

Ingredienten (voor 4 personen) 100 ml sojasaus 1 theelepel vijf kruidenpoeder 4 eendenborstfilets 250 g Chinese (eiermie) 1 schaaltje peultjes (200 g) 6 eetlepels olie 2 tenen knoflook (geperst) ½ rode peper (in dunne ringen) 300 g spinazie 2 bosuitjes (in ringen) 1 fles Moyat … Vervolgd

Millésime 2012

geplaatst in: Algemeen | 0

Ben je het ene moment wat triest omdat de Moyat Jaury Guilbaud 2011 helemaal op is… na dit weekend is dat weer volledig omgezet in een absolute vreugde vanwege de Millésime 2012. Pas net beschikbaar voor de verkoop, maar wij … Vervolgd

Gebakken brie met frambozen

geplaatst in: Recept | 0

Ingrediënten (4 personen) 1 brie (ca 225 gram) 3 eetlepels frambozen jam Handvol verse frambozen Stokbrood   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180C. Haal de zijkant van de korst van de brie en plaats het in een ovenschaal Bak … Vervolgd

Bubbelsclub middag

geplaatst in: Algemeen | 1

Niets zo leuk als met mede bubbelsliefhebbers genieten van 4 bubbels en 4 bijpassende hapjes. Dat kan!. Op 27 november vindt de tweede editie van de bubbelsclub middag plaats bij Gatsby’s Bar & Bites aan de haven van Scheveningen Wat … Vervolgd

Tompouce met rood fruit

geplaatst in: Recept | 0

Tompouce met rood fruit Ingrediënten (voor 6 tompoucen) 1 fles Domaine Girardin Doux 4 plakken bladerdeeg 5 eetlepels suiker 300 gram rood fruit poedersuiker 185 ml water Voor 250 gram banketbakkersroom 3 eidooiers 65 gram fijne suiker 15 gram maizena 5 gram … Vervolgd

Blini’s

geplaatst in: Recept | 0

Oesters, kaviaar, kreeft, het zijn gerechten die standaard worden geassocieerd met Champagne. Dan willen wij natuurlijk niet achterblijven met een heerlijk recept voor Blini’s van boekweitmeel. Wij vinden deze erg lekker bij de Millésime 2006 van Petitjean Pienne. Ingrediënten 15 … Vervolgd

Bubbels on wheels in actie

geplaatst in: Algemeen | 0

Sommigen hadden hem al gezien… onze “Bubbels on Wheels” . De oude gemeentereinigingsbakfiets die nu een nieuw leven is ingegaan als Champagne bar. We nemen hem mee naar beurzen en proeverijen en naast dat het een mooie blikvanger is, is … Vervolgd

Tijd voor Opruiming

geplaatst in: Aanbieding | 0

Ok, wij weten ook wel dat de traditionele opruiming in de lente is, maar dat weerhoud ons er toch niet van om de voorraden eens op te willen ruimen. We moeten uiteraard ook weer ruimte maken voor nieuwe wijnen. Daarom tot … Vervolgd

Praat als een winepro; mousse

geplaatst in: Algemeen | 0

Sommige mensen raken geïntimideerd als er door de “experts” over wijn (en bubbels uiteraard) wordt gesproken. Zaken als vette wijn, mousse, hout, zuurtegraad zijn niet overdreven moeilijk te herkennen en te benoemen, maar je moet net even weten hoe.. Wij … Vervolgd

Doperwtendip

geplaatst in: Recept | 0

Champagne en Crémant wordt vaak aangeraden als apéritief, maar wat je nu als je hier ook nog wat lekkers bij wilt eten? Moet je dan een zakje pinda’s opentrekken? Of zullen we gewoon iets lekkerders maken? Ingrediënten (voor 6 personen) … Vervolgd

Avocado met tomaat en geitenkaas

geplaatst in: Recept | 0

Wij doen geregeld proeverijen en dan komen er ook nog wel speciale diëten voorbij. Deze hebben we gemaakt als hoofdhapje voor een vegetarische proeverij. Avocado is door het vettige karakter meestal geen goed match met Champagne, maar met de Blanc de … Vervolgd

Voorjaarsmarkt Voorburg

geplaatst in: Algemeen | 0

Zomerse temperaturen worden voorspeld voor de Voorjaarsmarkt in Voorburg op zaterdag 7 mei. En niets is lekkerder op zo’n moment dan een heerlijke bubbel. Daarom… staat Bubbelsclub morgen van 10.00-17.00 in winkelcentrum de Julianabaan in Voorburg. Wat kun je verwachten? heerlijke … Vervolgd

Bubbels on Wheels

geplaatst in: Algemeen | 0

Wat krijg je als je een importeur van heerlijke bubbels combineert met een man die graag oude fietsen opknapt? JUIST, dan krijg je Bubbels on Wheels. In de jaren 50 werd deze bakfiets gebruikt door de gemeentereiniging. Althans gebruikt? Volgens de … Vervolgd

Worteltaart

geplaatst in: Recept, Uncategorized | 0

Een groot succes bij al onze proeverij is toch wel de worteltaart die we serveren bij de Demi-sec Crémant of Champagne. Daarom hierbij dit heerlijke recept. Ingrediënten 95 g hazelnoten (bakje) 2 sinaasappels (schoongeboend) 1 tl gemalen kaneel 140 ml zonnebloemolie 250 … Vervolgd

Het ultieme recyclen

geplaatst in: Algemeen | 0

Champagne  is lekker, heerlijk zelfs, maar wat kun je nu verder met alle onderdelen van de fles, de muselet, de fles, de capsule, de kurk. Een rondje googlen levert altijd hele leuke inspiratievolle ideeën op. Hebben we eerder al gesproken … Vervolgd

Champagne met jaartal

geplaatst in: Algemeen | 0

In tegenstelling tot wijnen, hebben de meeste Champagnes geen jaartal. De reden hiervoor is heel makkelijk, het doel van de meeste Champagnemakers is om door de jaren heen een zo constant mogelijk smaak te maken, zodat je als consument altijd … Vervolgd

Ngiri zalm

geplaatst in: Recept | 0

Champagne en vis, dat is een heerlijke klassieker, en dan vraag je je af, zou het dan lekker zijn bij Sushi. Hierop kunnen we alleen maar volmondig JA zeggen. Met als enige reservering dat nori (eetbaar zeewier) niet past bij … Vervolgd

Crémant d’Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Loire, Die, Jura, Limoux, Savoie of Luxembourg?

geplaatst in: Algemeen | 0

Een Crémant is geen Champagne, maar ook niet iedere Crémant is hetzelfde. Een crémant is een mousserende wijn die volgens de méthode traditionelle (ook wel méthode Champenoise genoemd) wordt gemaakt. Tot zover de overeenkomsten, nu de verschillen. Het zijn even … Vervolgd

Het juiste bubbelsglas

geplaatst in: Algemeen | 0

Zoveel mensen en dus ook zoveel meningen over wat nu het juiste glas voor bubbels is. Zonder nu te pretenderen de wijsheid in pacht te hebben, er zijn wel een paar overeenkomsten tussen alle verschillende meningen. Dikte van het glas: Champagne … Vervolgd

Onzinnige wijn accessoires

geplaatst in: Algemeen | 0

Af en toe zie je van die wijn accessoires voorbijkomen dat je denkt… echt? mensen kopen dat ook nog? Dus dachten we, wellicht leuk om hier eens een aantal van te laten zien. Uiteraard ook even gekeken naar Champagne accessoires, … Vervolgd

Tarbot en papilotte

geplaatst in: Algemeen, Recept | 0

Een heerlijk delicaat gerecht dat uitstekend smaakt met bijvoorbeeld de Blanc de Blancs. Ingredienten (voor 4 personen) 1 tarbot (ca 1 kg) 1 fles Blanc de Blancs 2 middelgrote wortelen 1 hart van selderij 1 kleine raap 1 prei (gebruik … Vervolgd

Haantje met morilles

geplaatst in: Recept | 0

Het originele Franse recept vraagt eigenlijk om een kapoen, een gecastreerde haan, maar aangezien dit niet makkelijk terug te zien is, gaan we even uit van een haantje. Ingrediënten (voor 4 personen): 1 fles Brut Champagne 60 gram gedroogde morilles (of 600 … Vervolgd

Champagne bewaren

geplaatst in: Algemeen | 0

“Ik  heb nog een hele mooie fles Champagne liggen”. Dat horen we maar al te vaak. En als je vraagt, “hoe lang ligt deze er al?”,  is het antwoord veelal “een jaar of 4-5….” En dat is toch zo zonde. … Vervolgd

Champagne sabreren

geplaatst in: Algemeen | 0

Sabreren= het met een sabel afslaan van de kurk van de Champagnefles. Er bestaan vele verhalen over hoe dit ooit ontstaan is, maar een ding is zeker, de officier uit het leger van Napoleon zijn ermee begonnen. Napoleon (1769-1821) was … Vervolgd

Fit & fris

geplaatst in: Algemeen | 0

De Markiezin van Pompadour Champagne zei het al…. Champagne is de enige wijn die een vrouw kan drinken zonder lelijk te worden. De frisse bubbel in de Champagne zorgt ervoor dat je er fris en fit uit blijft zien. En … Vervolgd

Hoe het begon

geplaatst in: Algemeen | 0

Al enige tijd liepen we rond met het idee; Champagne leuk…..daar moeten we eens wat mee gaan doen. Maar zoals het wel vaker met goede ideeën gaat, zij stranden in de beslommeringen van de dagelijkse bezigheden als werk en zo. … Vervolgd