Kerstpakketten

De mussen vallen dood van het dak, dus de hoogste tijd om over de kerstpakketten na te denken..

Bij Bubbelsclub staan we voor mooie producten van leveranciers die met hart en ziel aan hun producten werken. Kwalitatief hoogstaande producten waar je mensen echt blij mee maakt.  Ook staan we voor originaliteit, zeker daar waar het de kerstpakketten betreft. Geen kerstpakket met alles in een rode verpakking, maar ieder jaar een kerstpakket met een eigen thema.

Dit jaar is het thema “dippen en smeren”. Mooie mosterd, heerlijke dips, biologische kaas en uiteraard 2 flessen bijpassende wijn, zo is er voor ieder wat wils.  Wat zit er in het 50 euro pakket?

  • Domaine Laurens – Sauvignon Blanc
  • Domaine Laurens – Pierres Rouges
  • 250 ml organic olijfolie
  • 250 ml PX biologische azijn
  • Biologisch kaasje (450 gram)
  • Kookboekje Dippen en smeren
  • Bierbrood Dapeppa
  • Olijven
  • Vijg moscatel dip
  • 2x mini mosterd
  • Roomboter kaasvlinders
  • Stripes & blues groentechips
  • Kerstdoos

Wil je meer weten over de Bubbelsclub kerstpakketten, liever samen een eigen pakket samenstellen? Of bespreken wat de mogelijkheden zijn voor lekkere relatiegeschenken? We horen het graag.

Posted: augustus 12, 2018 By: Comment: 0

Tartelette champignon & bonenkruid

Tartelettes zijn lekkere kleine taartjes en in dit geval een hartig taartje. Deze hapjes kunnen uitstekend naast een iets vollere Champagne, probeer hem dan ook eens naast een Pierre Pinard Cuvée de Réserve.

Ingredienten(voor 30 taartbodems)

voor de taartbodems

  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gram boter
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 eierdooiers

Voor de vulling:

  • 3 eieren
  • 9 cl slagroom
  • 25 cl melk
  • zout en peper
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 sjalotjes
  • knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • bosje bonenkruid

Bereidingswijze:

  1. Meng de Parmezaanse kaas met de boter mooi kruimelig
  2. Voeg hier dan de bloem en het zout toe en tenslotte de eidooiers
  3. Kneed met je handen tot een mooi stevig deeg
  4. Rol het tot 2 rollen van 5 cm doorsnede. Wikkel dit in folie en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast
  5. Verwarm de oven voor op 160C.
  6. Haal de deegrollen uit de koelkast en snij de bodems af (tussen 0,5 en 1 cm dik)
  7. Leg bakpapier op de bakplaat en bak hierop de tartelettes in ca 10-15cm
  8. Doe de eieren, room en melk, in een bakje en maak hier een mooi mengsel van.
  9. Snij de sjalotjes, champignons en knoflook fijn
  10. Bak dit in een koekenpan met wat olijfolie. Laat even afkoelen
  11. Voeg vervolgens eiermengsel bij champignons en voeg bonenkruid roe
  12. Giet het mengsel in kleine vormpjes en bak in 15-20 minuten in de oven
  13. Laat alles even afkoelen en stapel vervolgens de vulling op de bodem. Verwarm eventueel nog 5 minuten in de oven vlak voor het serveren.

Eet smakelijk!

 

Posted: augustus 10, 2018 By: Comment: 0

Printemps des Champagnes

Er zijn vele verschillende feesten in de Champagne streek. Zo is er de Route du Champagne en fete in het laatste weekend van juli in het uiterste zuiden van de Champagne.  Net onder Epernay is de Escapade Petillante et Gourmande en Champagne in juni waarbij je wandelt tussen verschillende huizen waar dan genoten kan worden van lekker eten en een glas bubbels.

In de regio Reims is in april het Printemps des Champagne; 5 dagen vol proeven en leren over wijnen en Champagnes. Dus er is altijd wel een reden om leuke dingen te gaan doen in de Champagne.

Posted: juli 1, 2018 By: Comment: 0

Frambozen cheesecake balletjes

Een heerlijk toetje die het uitstekend doet bij een demi-sec bubbel, dat zijn deze frambozen cheesecake balletjes zeker. En helemaal fijn… het is ook heel makkelijk om te maken.

Ingrediënten voor ca 20 balletjes:

 

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de koekjes
  2. Smelt de boter in een pannetje en schep hier het koekkruim door, zodat je een mooi zanddeegachtig mengsel krijgt. Laat dit afkoelen
  3. Doe de mascarpone in en kom en klop dit los met een vork
  4. Klop hier losjes de frambozenjam door, er mogen nog best wat slierten in zitten
  5. Schep een klein hoopje van het mascarponemengsel en rol dit door de koekkruim.
  6. Serveer ze met wat verse frambozen en schenk een heerlijk glaasje demi sec in.
Posted: juni 20, 2018 By: Comment: 0

Bubbels on the Beach

Stel je eens voor… je zit op het strand van Scheveningen samen met je geliefde te genieten van een avondzonnetje gevolgd door een geweldige ondergaande zon… wat is dan het enige dat je nog mist?? Juist een bubbel.

Daar gaan we bij Bubbelsclub.nl wat aan doen.

Zit je tussen Scheveningen Haven en Scheveningen Bad en wil je een romantisch avondje regelen? Neem dan contact met ons op. Wij brengen je dan een gekoelde fles bubbels met 2 plastic glazen.

We hebben 2 varianten:

De “Bubbels kunnen altijd” met een heerlijke fles Crémant voor € 25,-

Of

De “we hebben wat groots te vieren” met een fles Champagne voor € 40,-

 

Wat krijg je?

  • 1 fles bubbels
  • 2 Champagne flutes
  • 1 wijnstopper
  • 1 koeltas

 

Voorwaarden:

  • bestelling minimaal 12 uur vantevoren plaatsen (zodat we de wijn nog kunnen koelen)
  • alleen in juni, juli, augustus
  • op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond
  • levering tussen 17.00 en 20.00
Posted: juni 17, 2018 By: Comment: 0

Route du Champagne en fete in 2019

De ene Route du Champagne is nog niet gestart maar de dorpen voor de editie van 2019 zijn al weer bekend gemaakt. Op zaterdag 27 en zondag 28 juli 2019 zullen de dorpen

  • Éguilly-sous-Bois
  • Buxières-sur-Arce
  • Ville-sur-Arce
  • Merrey-sur-Arce
  • Bar-sur Seine
  • Polisy
  • Polisot (voor de kenners.. Moyat Jaury Guilbaud doet weer mee)

helemaal in het teken staan van de route du champagne. Voor 25 euro koop je een glas en een bonnenboekje en ga je in 2 dagen circa 20 Champagne huizen langs; een absoluut feestje dat je niet mag missen. Voor meer info kun je kijken op: https://www.cap-c.fr/events/route-du-champagne-2019/

Posted: juni 17, 2018 By: Comment: 0

Rode bietengazpacho met zure appel

Omdat we het onszelf niet altijd even makkelijk maken, hierbij een recept dat erg goed heeft uitgepakt bij de laatste bubbelsclubmiddag; de rode bieten gazpacho met zure appel. En waarom niet makkelijk maken denk je…soep en wijn is een moeilijke combinatie omdat beide vloeibaar zijn en bietjes zijn door de “aarde” smaak ook niet altijd even makkelijk te combineren. Maar deze gazpacho naast de Rosé van Hubert Blumstein was een mooie combinatie.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram rode bieten (evt uit pot)
  • 75 ml milde yoghurt
  • 25 ml halfvolle yoghurt
  • 1 granny smith appel
  • Fles gekoelde Hubert Blumstein Rosé

 

Bereidingswijze

  1. Kook de bietjes gaar
  2. Snij de bietjes in stukken en doe dit samen met de 75 ml yoghurt en een beetje water in de blender en maal het fijn tot je een dikke soep hebt.
  3. Snij de appel in kleine reepjes
  4. Doe de soep in een kom of glaasje, doe wat van de halfvolle yoghurt erin druppel en doe de zure appel hierop
  5. Glas rosé inschenken en genieten maar.
Posted: juni 13, 2018 By: Comment: 0

Asperge en courgette linten met sesam

Bij de bubbelsclubmiddagen proberen we dit altijd met een thema te doen. Zo was het thema van de laatste middag vegetarisch. Want  Champagne is niet alleen heel erg lekker naast oesters of aardbeien, ook is het heerlijk in balans bij mooie groentegerechten, zoals deze lichte salade van asperge en courgette

Ingrediënten voor 12 hapjes:

  • 6 asperges
  • 1/2 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 eetlepel gegrilde sesamzaadjes
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snij ze in lange slierten met behulp van een dunschiller
  2. Was de courgette en snijd deze ook in slierten met de dunschiller
  3. Stoom de slierten samen gedurende 1 minuut
  4. Laat ze schrikken onder koud water
  5. Roer de olie, limoensap, en sesamzaadjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout
  6. Doe de dressing over de asperges en courgettes en leg het op een bordje.
  7. Eet smakelijk
Posted: juni 2, 2018 By: Comment: 0

Bubbelsclub middag – zaterdag 26 mei

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten… tijd voor de volgende Bubbeslclub middag. En deze staat gepland op zaterdag 26 mei. Omdat we jullie graag laten ervaren dat Bubbels overal bij kunnen…..is het thema deze keer ” groente en fruit”.

Heb je dus zin in 5 vegetarische hapjes met 5 bijpassende bubbels voor  30 euro, schrijf je dan vandaag nog in voor de volgende editie van de Bubbelsclub ledenmiddag. (die ook gewoon toegankelijk is voor niet bubbelsclub leden)

 

Meld je hier aan om er ook bij te zijn

Posted: april 4, 2018 By: Comment: 0

17 maart: Bubbelsclub middag

Ondertussen al een gegeven: 2x per jaar is er een bubbelslcubmiddag waarbij we niet heerlijke bubbels schenken bij bijpassende hapjes. Op zaterdag 17 maart gaan we hier weer een mooie editie van maken  waarbij we terug- en zeker ook vooruitkijken naar de feestdagen.

Wat kun je verwachten? 5 heerlijke bubbels met bijpassende hapjes.

Kosten bedragen slechts 30 euro (en je hebt ook nog de mogelijkheid om de lekkerste bubbels mee te nemen voor thuis)

Om 14.00 ben je van harte welkom op Menninckstraat 56.

Wil je erbij zijn? Bestel dan hier je kaart(en)

Posted: januari 29, 2018 By: Comment: 0