Decemberopening

Niets lekkerders dan in de koude decembermaand met een lekker glas wijn, ratafia of bubbels bij de open haard te zitten. En jouw favoriete wijn uitkiezen is nu net nog een heel stuk leuker geworden….

In de maand december is de Bubbelsclub namelijk geopend voor particulieren:

Iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn we van 15.30-19.30 geopend. Kom langs op Menninckstraat 56 en proef de heerlijkste wijnen. Alles staat open en we denken ook graag met je mee voor een geweldige wijn-spijs combinatie voor met de feestdagen.

En niet te vergeten … we hebben hele leuke aanbiedingen!!

Stille wijnen  6 halen = 5 betalen

Ratafia  1 fles =  15 euro , 2 flessen = 25 euro

Bij alle bubbels krijg je leuke cadeau’s, zoals een bubbelsstop, winecharms en zelfs een Wijnkoeler.

 

 

 

 

Posted: december 6, 2018 By: Comment: 0

Poke bowl met zalm

Dat vraag je je dan toch af, is dat lekker zo’n hippe Poke Bowl met een glas bubbels? En of…. Wat dacht je van deze Poke Bowl met zalm met een heerlijk glas Blanc de Noirs van Jean Girard. Ik ben fan!

Ingredienten: (voor 4 personen)

Bereidingswijze:

 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Roer 2/3e van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
 3. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm.
 4. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
 5. Meng samen met de sojasaus en olie door de zalm.
 6. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.
 7. Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen en besprenkel met de rest van de rijstazijn.
 8. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
 9. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
 10. Verdeel de rijst over 4 kommen.
 11. Verdeel de komkommer linten, wortellinten, zalmblokjes, bosui en avocado over de kommen. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.

Eet smakelijk!

Dit recept is eerder verschenen bij allerhande.

Posted: december 6, 2018 By: Comment: 0

Courgettesoep met gamba’s

Als er iets moeilijk te combineren is met wijn, dan is het wel soep. Echter een dergelijke courgettesoep, daar heb je bijna mes en vork bijna nodig. Lekker met een wijntje? Jazeker, probeer deze eens met de entre deux mers.

Ingredienten: voor 4 personen

 • 12 grote gamba’s (rauw en gepeld)
 • 1 kg courgette, in blokjes
 • 300 g bosui, in stukjes
 • 1,5 teentje knoflook, fijngesneden
 • 1 l warme bouillon (van 2,5 groentebouillonblokjes)
 • 4 el crème fraîche
 • 1 citroen, rasp
 • olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Bak de bosui in ruim olijfolie aan en laat na een paar minuten de courgette en de knoflook meebakken.
 2. Voeg de warme groentebouillon, het laurierblaadje, wat peper en een heel klein beetje nootmuskaat toe.
 3. Kook dit in 25 minuten gaar. Pureer daarna de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
 4. Schep er naar smaak 3 tot 4 eetlepels crème fraîche doorheen.
 5. Bak de gamba’s in wat olijfolie en rijg ze aan een houten prikker. Garneer ze met een snufje zeezout, peper en de citroenrasp.
 6. Schenk over de soep nog wat olijfolie en serveer er wat brood of soepstengels met zeezout en rozemarijn bij.
 7. Eet smakelijk!

Dit recept is eerder verschenen bij visrecepten.nl. 

Posted: oktober 5, 2018 By: Comment: 0

Vivre les vendanges!

Na een jaar lang hard gewerkt te hebben op het land is het dan eindelijk tijd voor de pluk. Altijd een spannende tijd voor de wijnboer en iets waar je bij zou kunnen zijn, tegen betaling uiteraard.

Via de website van de Vignerons Independants, dat zijn de onafhankelijke wijnboeren die alles zelf van druif tot kurk zelf doen, zag ik deze mogelijkheid. Het is mogelijk in  alle wijngebieden, maar uiteraard benoemen wij in deze alleen de Champagne boeren die hier aan meedoen. Wil je dit doen, klik dan op de link van de wijnboeren. (of ga naar deze webpagina voor de wijnboeren in alle regio’s die hier aan meedoen.  Veel plezier

CHAMPAGNE PIOT SEVILLANO

Glas, proeverij in de wijngaard en bij de pers. Kosten : 10-15 euro ; Duur : 1,5 uur;  max : 8-10 personen.

Contact en adres: https://www.vigneron-independant.com/champagne-piot-sevillano

CHAMPAGNE LE GALLAIS

Pluk de Pinot Meunier; kosten : 20euros; Duur : 20 min ; max 40 personen

Contact en adres: https://www.vigneron-independant.com/champagne-le-gallais

CHAMPAGNE METEYER PÈRE ET FILS

Bezoek aan pers en cuverie – proeverij van de most en de  Cuvée Tradition. max :50 personen.

Contact en adres: https://www.vigneron-independant.com/champagne-meteyer-p%C3%A8re-et-fils

CHAMPAGNE BOULARD BAUQUAIRE

Dag in de wijngaard. Kosten : 30 euro ; Duur : van 10.30 – 16.00 ; max: 16 personen

Contact et adresse: https://www.vigneron-independant.com/champagne-boulard-bauquaire

CHAMPAGNE XAVIER LORIOT

Bezoek aan de caves en de pers en proeverij van de druivensap.  Prix : 8 euros ; Duur : 2 uur ; max: 50 personen

Contact en adres: https://www.vigneron-independant.com/champagne-xavier-loriot

Posted: september 4, 2018 By: Comment: 0

De AOC Champagne

Het maken van Champagne hangt van regels aan elkaar. Deze regels worden opgesteld door de AOC , wat staat voor Appellation d’Origine Contrôlée. Deze titel wordt gezien als bewijs van kwaliteit en oorsprong. Het label AOC wordt dan ook niet zomaar aan iedere bubbel gegeven. Twee zaken moeten hierbij gegarandeerd worden:

 • geografische oorsprong: binnen de AOC wordt het gebied wat hier binnen valt zeer nauwkeurig beschreven. Dit gebied is mede zo bepaald op basis van de geologische en klimatologische eigenschappen.
 • productiemethode: hier komen de echte eisen om de hoek kijken; welke druivenrassen mogen gebruikt worden, groei, oogsten, vinificatie, minimale tijdsduur etc.

De AOC’s zijn nog niet eens zo heel erg oud, op 30 juli 1935 is er een decreet uitgevaardigd waarmee werd bepaald dat dit er moest komen. Het doel was eenvoudig een halt brengen aan fraude. Zo werden sommige gebieden die bekend stonden om hun kwaliteitswijnen overspoeld met wijnen van mindere kwaliteit. Vandaar ook de nadruk vanuit de AOC op het gebied als ook de druifsoort en bereidingswijze.

De AOC Champagne is officieel gestart op 29 juni 1936. Het geografische gebied van de Champagne bedraagt 5 departementen, 635 gemeentes waar Champagne gemaakt mag worden. Van deze 635 gemeentes zijn er 319 waar druiven geteeld mogen worden, in totaal 35.000 hectare.  Gezien de grote vraag naar Champagne wordt op dit moment dit gebied herzien. Het zou dus kunnen dat in de toekomst dit nog wordt aangepast.

Dat is dan wel het goede aan de regels van de AOC deze worden nog steeds aangepast en aangescherpt naar de huidige maatstaven.

 

 

L

Posted: augustus 31, 2018 By: Comment: 0

Champagne weetje: méthode traditionelle

Je hoort het wel eens Méthode Champenoise, maar dat is iets wat sinds 1994 niet meer mag. De Europese Unie heeft toen bepaald dat deze term te verwarrend is waardoor Crémant, Cava’s en ook sommige Prosecco’s die op dezelfde manier werden gemaakt, te veel leken op Champagne. Sinds die tijd heet het Méthode Traditionelle.

Maar wat is dat dan precies? Bij de Méthode Traditionelle gebeurt de tweede vergisting – de bubbelvergisting- op de fles. Even het maakproces van Champagne in een notedop;

 1. De pluk; de druiven die voor de Champagne gebruikt worden, moeten met de hand worden geplukt. Machinaal is geen optie voor Champagne. Er zijn andere bubbelwijnen waarbij dit wel mag.
 2. Selectie: de druiven worden geselecteerd alvorens ze de pers in gaan
 3. Persing: de druiven worden voorzichtig geperst, dit is eigenlijk meer een slingeren in een grote centrifuge. Hier mag maximaal 4000 kilo druiven in en er mag maximaal 25,5 hectoliter aan most worden uitgehaald, waarvan 20,5 hl aan Cuvée en 5 hl aan taille (2e persing).
 4. Eerste vergisting: in grote roestvrijstalen tanken vindt de eerste/alcohol vergisting plaats
 5. Assemblage: indien er geen mono cépage wordt gemaakt maar bijvoorbeeld een Brut Tradition worden de verschillende wijnen gemengd om tot het gewenste resultaat te komen. Ook kunnen verschillende jaargangen gebruikt worden om tot een mooie wijn te komen. Tenzij je uiteraard weer een Millesime maakt, dan moeten alle druiven uit hetzelfde jaar zijn.
 6. Bottelen: de flessen worden gevuld
 7. Liqueur de tirage; een mengsel van suiker, evt citroenzuur en gist opgelost in wijn dat aan de flessen wordt toegevoegd. De fles wordt afgesloten met een kroonkurk
 8. Tweede vergisting; deze vergisting vindt plaats op de fles. De gist produceert co2 (maw bubbels). Afhankelijk van de wijn, wens van de maker wordt de fles 9-36 maanden in een donkere koele ruimte liggend geplaatst. Bij Champagne dient dit minimaal 12 maanden te zijn
 9. Remuage: na deze tijd moet het gist langzaam naar de flessenhals gedirigeerd woord. Dit kan met de hand of machinaal (giropalette). Door te draaien komt het onderin de flessenhals te zitten
 10. Dégorgement: Om het bezinksel te verwijderen wordt de flessenhals (met hierin de gist) kort bevroren, waarna de kroonkurk wordt verwijderd. Het gistijsblokje wordt eruit gedrukt. Een beetje champagne gaat hierbij verloren.
 11. Liqueur d’expédition/Dosage:de fles wordt aangevuld met (gezoete) wijn afhankelijk van het type Champagne.
 12. De kurk, musselet en capsule worden geplaatst en label geplakt. De wijn is bijna klaar voor de verkoop. Eerst zal deze nog een paar maanden rusten om te komen tot een goede marriage van de dosage met de wijn

Een heel proces dus dat Méthode traditionelle, maar het levert o zo lekkere wijnen op.

Posted: augustus 30, 2018 By: Comment: 0

Champagne weetje: mono cru

Waar mono cépage, wijnen van één enkele druivensoort worden bedoeld, spreken we over mono cru als de druiven van een enkele wijngaard zijn.

Cru komt van het Franse woord “croître” wat groeien betekent. Een betere vertaling zou eigenlijk zijn ; een groeiplek. Hiermee bedoelt men niet dat de wijnen per definitie van één enkele wijnboer zijn. Deze kunnen zeer goed van verschillende wijnboeren zijn die uit één gemeente komen. Een mono cru hoeft geen mono cépage te zijn, het kunnen dus zeer zeker wel verschillende druifsoorten zijn die hierin worden gebruikt

Bij de grote Champagnehuizen komt mono cru niet vaak voor, zij halen de druiven en wijnen voor hun Champagnes uit het hele gebied.

Posted: augustus 21, 2018 By: Comment: 0

Kerstpakketten

De mussen vallen dood van het dak, dus de hoogste tijd om over de kerstpakketten na te denken..

Bij Bubbelsclub staan we voor mooie producten van leveranciers die met hart en ziel aan hun producten werken. Kwalitatief hoogstaande producten waar je mensen echt blij mee maakt.  Ook staan we voor originaliteit, zeker daar waar het de kerstpakketten betreft. Geen kerstpakket met alles in een rode verpakking, maar ieder jaar een kerstpakket met een eigen thema.

Dit jaar is het thema “dippen en smeren”. Mooie mosterd, heerlijke dips, biologische kaas en uiteraard 2 flessen bijpassende wijn, zo is er voor ieder wat wils.  Wat zit er in het 50 euro pakket?

 • Domaine Laurens – Sauvignon Blanc
 • Domaine Laurens – Pierres Rouges
 • 250 ml organic olijfolie
 • 250 ml PX biologische azijn
 • Biologisch kaasje (450 gram)
 • Kookboekje Dippen en smeren
 • Bierbrood Dapeppa
 • Olijven
 • Vijg moscatel dip
 • 2x mini mosterd
 • Roomboter kaasvlinders
 • Stripes & blues groentechips
 • Kerstdoos

Wil je meer weten over de Bubbelsclub kerstpakketten, liever samen een eigen pakket samenstellen? Of bespreken wat de mogelijkheden zijn voor lekkere relatiegeschenken? We horen het graag.

Posted: augustus 12, 2018 By: Comment: 0

Tartelette champignon & bonenkruid

Tartelettes zijn lekkere kleine taartjes en in dit geval een hartig taartje. Deze hapjes kunnen uitstekend naast een iets vollere Champagne, probeer hem dan ook eens naast een Pierre Pinard Cuvée de Réserve.

Ingredienten(voor 30 taartbodems)

voor de taartbodems

 • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
 • 120 gram boter
 • 200 gram bloem
 • snufje zout
 • 2 eierdooiers

Voor de vulling:

 • 3 eieren
 • 9 cl slagroom
 • 25 cl melk
 • zout en peper
 • 250 gram kastanjechampignons
 • 2 sjalotjes
 • knoflook
 • 2 eetlepels olijfolie
 • bosje bonenkruid

Bereidingswijze:

 1. Meng de Parmezaanse kaas met de boter mooi kruimelig
 2. Voeg hier dan de bloem en het zout toe en tenslotte de eidooiers
 3. Kneed met je handen tot een mooi stevig deeg
 4. Rol het tot 2 rollen van 5 cm doorsnede. Wikkel dit in folie en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast
 5. Verwarm de oven voor op 160C.
 6. Haal de deegrollen uit de koelkast en snij de bodems af (tussen 0,5 en 1 cm dik)
 7. Leg bakpapier op de bakplaat en bak hierop de tartelettes in ca 10-15cm
 8. Doe de eieren, room en melk, in een bakje en maak hier een mooi mengsel van.
 9. Snij de sjalotjes, champignons en knoflook fijn
 10. Bak dit in een koekenpan met wat olijfolie. Laat even afkoelen
 11. Voeg vervolgens eiermengsel bij champignons en voeg bonenkruid roe
 12. Giet het mengsel in kleine vormpjes en bak in 15-20 minuten in de oven
 13. Laat alles even afkoelen en stapel vervolgens de vulling op de bodem. Verwarm eventueel nog 5 minuten in de oven vlak voor het serveren.

Eet smakelijk!

 

Posted: augustus 10, 2018 By: Comment: 0

Printemps des Champagnes

Er zijn vele verschillende feesten in de Champagne streek. Zo is er de Route du Champagne en fete in het laatste weekend van juli in het uiterste zuiden van de Champagne.  Net onder Epernay is de Escapade Petillante et Gourmande en Champagne in juni waarbij je wandelt tussen verschillende huizen waar dan genoten kan worden van lekker eten en een glas bubbels.

In de regio Reims is in april het Printemps des Champagne; 5 dagen vol proeven en leren over wijnen en Champagnes. Dus er is altijd wel een reden om leuke dingen te gaan doen in de Champagne.

Posted: juli 1, 2018 By: Comment: 0