Blini’s

geplaatst in: Recept | 0

Oesters, kaviaar, kreeft, het zijn gerechten die standaard worden geassocieerd met Champagne. Dan willen wij natuurlijk niet achterblijven met een heerlijk recept voor Blini’s van boekweitmeel. Wij vinden deze erg lekker bij de Millésime 2006 van Petitjean Pienne.

Ingrediëntenblini

  • 15 gram verse of 1 zakje droge gist
  • kwart liter lauwe melk
  • 1 theelepel suiker
  • 75 gram boter
  • 150 gram boekweitmeel
  • 50 gram bloem
  • zure room/crème fraîche
  • kaviaar, zalm, haring, bieslook

 

 Bereidingswijze

Wie de blini extra mooi, luchtig en lekker wil hebben, maakt ze zo

  1. Meng de bloem met het boekweit.
  2. Meng de gist door anderhalve deciliter van de lauwe melk
  3. Roer daar de suiker en de helft van het boekweit-bloemmengsel doorheen.
  4. Laat dit beslag afgedekt op een warme plaats 1,5 uur rijzen.
  5. Scheid de eieren. Roer de dooiers los met een snufje zout.
  6. Laat de helft van de boter smelten in de rest van de melk (zorg dat een en ander niet te heet wordt)
  7. Roer dit mengsel met de dooiers door het beslag. Klop even goed door.
  8. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  9. Laat alles nog een kwartiertje rijzen
  10. Bak er in de koekenpan, met behulp van de rest van de boter, kleine pannenkoekjes van.
  11. Het gaat ook prima in een poffertjespan, dan heb je ook meteen het juiste formaat
  12. Doe op de blini wat zure room/crème fraîche met rode of zwarte kaviaar, kleingesneden haring en/of zalm, en fijngeknipte bieslook.

Er zijn vele blini recepten die je rustig naast deze champagne kunt proberen. Het zijn met name de typische smaak van gist (brioche), boekweit, en het frisse van de zure room/crème fraîche die goed combineren met deze champagne. De garnering moet niet te zwaar of vet zijn, gerookte makreel zal te veel overheersen

Laat een reactie achter