Avocado met tomaat en geitenkaas

geplaatst in: Recept | 0

Wij doen geregeld proeverijen en dan komen er ook nog wel speciale diëten voorbij. Deze hebben we gemaakt als hoofdhapje voor een vegetarische proeverij. Avocado is door het vettige karakter meestal geen goed match met Champagne, maar met de Blanc de Noirs van Hugues Godmé was dit een heerlijke combinatie.
 

Ingrediënten (voor 6 personen)Avocado geitenkaas

  • 2 tomaten (ontveld)
  • 4 avocado’s
  • Waterkers (zakje)
  • Mosterd
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Harde of zachte geitenkaas
  • Steekring

 

Bereidingswijze:

  1. Ontvel de tomaten (maak met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaat en leg de tomaten even in kokend water. Je ziet dan snel dat het vel daar begint op te krullen. Haal de tomaten uit het water en koel ze af.)
  2. Snij de tomaten in 6 stukjes en verwijder de pitjes. Prak deze pitjes door een zeef en vang het vocht op.
  3. Ontdoe de avocado’s van het vel, verwijder de pit en prak met een vork de avocado’s tot een grove mousse. Voeg hier wat citroensap en peper en zout bij.
  4. Doe bij het sap van de tomaten, een goede theelepel mosterd en een scheutje olijfolie. En maak het verder op smaak met peper en zout.
  5. Pluk de waterkers
  6. Afhankelijk van hoe je de geitenkaas wilt serveren, doe je het in dunne plakjes, brokjes
  7. Plaats de steekring op het bord, doe een laagje van de waterkers onderin, hierop wat van de gepureerde avocado en maak het af met 2 schijfjes tomaat.
  8. Verwijder de ring, leg wat kaas erbij op het bord en besprenkel met de mosterddressing.
  9. Een vrij eenvoudig recept, maar daardoor niet minder lekker.

 

Eet smakelijk!

 

Recept komt uit het boek “Mijn Pure Keuken 1” van Pascale Naessens.

Laat een reactie achter