Aspergetaartje met krokantje van Serrano ham

geplaatst in: Recept | 0

Voor de verschillendr proeverijen proberen we toch wel telkens een ander recept neer te zetten. Eentje die heerlijk past bij de bubbels die we erbij schenken. Dit aspergetaartje is al bijna een klassieker geworden en is ook heel makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten (voor 12 taartjes)asperges

  • 1 fles Pierre Pinard Cuvée de Réserve 
  • 1 bakblik voor brownies
  • 3 plakken bladerdeeg
  • 250 gram groene aspergepuntjes
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • geraspte oude kaas
  • bakpapier
  • 12 plakken dungesneden Serrano ham
Bereidingswijze:
  1. verwarm de oven voor op 110C
  2. leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hierop de plakjes serrano ham. Leg ze zo plat mogelijk met wat ruimte ertussen. Leg hier een tweede vel bakpapier overheen en druk dit licht aan.
  3. Na circa een uur zijn de Serrano ham krokantjes klaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  4. Verhoog de temperatuur van de oven nu naar 160C
  5. Haal van de asperges de hardere uiteindes eraf, snijd de asperges in stukjes (bewaren het kopje). Blancheer de asperges. Doe als laatste de kopjes erbij, deze hebben niet veel nodig.
  6. Klop de eieren met een beetje room. (zelf gebruik ik hiervoor vaak sojaroom, dit is iets lichter) en doe hier de peper en zout bij
  7. Snij de bladerdeeg in 4 stukjes. Vet de bakvorm in met een beetje olie en leg het kleine plakje bladerdeeg onderin.
  8. Doe wat van de asperges in het bakje, doe hier een lepel van het eimengsel overheen en gratineer met wat oude kaas.
  9. Zet het bakblik erin, na circa 20 minuten zijn je taartjes klaar.
  10. Doe een taartje op het bord en leg hier een krokantje overheen… klaar.

Laat een reactie achter